Dancing with Expressions

Dancing with Expressions – eller at danse med udtryk

KOMMUNIKATION ER SOM AT DANSE
Er du til vals, salsa eller rock’n roll? Jeg er ikke lige god til alle danse, men rytmesansen, den har jeg, så de trin jeg ikke kender på forhånd, dem skal jeg nok lære. Skal vi danse?

Dancing with Expressions: A for Artikler/ A for Articles

ARTIKLER

Jeg er fast gæsteskribent på online magasinet Point of View International (POV), der har over 50.000 faste læsere. Mine artikler er nogle af de mest læste og opnår en reach på sociale medier på op mod 100.000 sidevisninger. Da jeg var ansat på Vesterbro Byfornyelsescenter, skrev og redigerede jeg artikler til det husstandsomdelte blad Bydelen Vesterbro, hvor jeg indgik i hele bladets proces – fra idé til færdigt produkt. Som en del af bladgruppen og medlem af redaktionen havde jeg medindflydelse på både artiklers tema og indhold, bladets helhedskoncept (inkl. layout) og dets videreudvikling.

Dancing with Expressions: B for Brugervenlighed (usability)

BRUGERVENLIGHED

på hjemmesider er selvfølgelig stadig vigtigt. Brugeren skal kunne få fat på de informationer, hun har behov for så nemt, hurtigtog effektivt som muligt. I rigtigt mange tilfælde er det bare ikke det bærende element for en hjemmesides “succes”. Den moderne, individualiserede bruger efterspørger i stigende grad interaktivitet.

Dancing with Expressions: C for CMS - også kaldet Content Management System/ C for CMS - also called Content Management System

CMS

– også kaldet Content Management System – har jeg en hel del erfaring med – både med hensyn til oprettelse af sites fra bunden og som webredaktør. Generelt kan man sige, at kender man ét CMS-system, så kender man dem alle. Den største forskel finder man i brugerfladen. Jeg har arbejdet med WordPress, SiteCore Drupal. WordPress er i dag mit foretrukne CMS.

Dancing with Expressions: D for Design

DESIGN

Måske er det fordi, jeg er så visuelt orienteret, at det at skabe grafik er et af de kommunikations-aspekter, jeg holder allermest af.  Eller er det at skrive? Nu tror jeg, jeg har den: Det allerbedste er, når jeg får tekst, billeder, budskab og strategi til at gå op i en højere enhed – når det lykkes at designe det optimale produkt. Det er det sjoveste, men også det sværeste.

Dancing with Expressions: E for Engelsk/ E for English

ENGELSK

Jeg er cand. mag i historie og engelsk og arbejder i dag som freelance oversætter dansk/engelske og engelsk/dansk (jf.  OVERSÆTTELSE på denne side). Da jeg var ansat på KU, og uden biofaglige forudsætninger skulle til at formidle plantepatologisk forskning – endda på engelsk, så jeg det som en udfordring. Efterhånden blev jeg så god til det, at jeg kvalitetssikrede alt engelsk materiale, der skulle “ud af huset” inkl. forskningsartikler til internationale tidsskrifter og blev bedt af institutlederen om at oversætte instituttets hjemmeside til engelsk.

Dancing with Expressions: F for Facebook

FACEBOOK

i særdeleshed, men sociale medier i almindelighed er nok den medieplatform, der i øjeblikket er hurtigst i vækst. Det skal selvfølgelig afspejles i ens kommunikations-strategi, men det skal gøres professionelt og gennemtænkt. Glem alt om at være på de sociale medier, fordi alle andre er det.

Dancing with Expressions: G for Google Analytics

GOOGLE ANALYTICS

er efter min mening det bedste webanalyseværktøj vi har i dag. Mulighederne for at undersøge, hvordan besøgende bruger dit website er næsten uendelige.

Dancing with Expressions: H for HTML

HTML

eller Hypertext Markup Language er ikke det område, jeg excellerer mest i, men jeg kender nok til det, til at kunne  foretage smårettelser i koderne. Ligeså med Cascading Style Sheets (CSS).

Dancing with Expressions: I for Interviews

INTERVIEWS

At foretage interviews er en videnskab i sig selv. Der er så mange forhold, man skal tage højde for, men hvor er det dejligt, når det hele går op i en højere enhed, og man selv bliver en stor smule klogere. Jeg har interviewet alt fra politibetjente til politikere og fra butiksejere til børn.

Dancing with Expressions: J for Jobs

JOBS

Jeg har faktisk aldrig planlagt min karriere. Jeg har ladet tilfældet råde i samtlige af de jobs jeg har haft. Det har ført mig på en rejse, jeg ikke ville undvære og jeg har lært, at kommunikation er mit hjertebarn.

Dancing with Expressions: K for Keywords

KEYWORDS

er et af de vigtigste aspekter i Search Engine Optimisation – eller SEO, som det nok bedre er kendt som. Det lyder ligetil, men det er det ikke. At finde de rigtige keywords er lidt som at vinde i lotteriet eller finde en nål i en høstak, hvis det billede giver mere mening.

Dancing with Expressions: L for Latter/ L for Laughter

LATTER

Som person er jeg meget udadvendt. Jeg har ofte fået at vide, at jeg har en smittende latter.

Dancing with Expressions: M for Målgrupper (target audiences)

MÅLGRUPPER

De målgrupper jeg har formidlet til gennem tiderne har været forskellige: Avislæsere, patienter,  forskere, studerende, extension workers i den 3. verden og borgere på Vesterbro, men det er jo netop udfordringen: At kunne formidle et stof levende, skarpt og vedkommende til en hvilken som helst modtager. Det er jeg god til – og så nyder jeg det oven i købet.

Dancing with Expressions: N for Net-kommunikation (web communication)

NETKOMMUNIKATION

Der er ikke så stor uenighed om, hvad god netkommunikation er. Meget forenklet siger listen: Gode tekster, godt design, websidens “must have”-elementer & struktur og brugerens mulighed for interaktion. Så er der basis for konvertering for virksomheden – men absolut ingen garanti.

Dancing with Expressions: O for oversættelse (translation)

OVERSÆTTELSE

– engelsk til dansk eller dansk til engelsk? Bring it on. Jeg elsker det og er i al beskedenhed ret god til det. Mine freelance oversættelsesopgaver tæller bl.a. reklamebureauet FaceMedias hjemmeside: http://facemedia.dk/en/, livsstilsbogen Sjæleføde af Annie von der Heide og digt og faktatekst i forbindelse med De Internationale Brigaders 80-års jubilæum.

Dancing with Expressions: P for projektledelse/ P for Project Management

PROJEKTLEDELSE

har jeg da også prøvet kræfter med – og med held. Jeg har f.eks. været co-projektleder på et stort EU forskningsprojekt. Sommeren 2011 blev jeg hentet ind for at rette op på en mangelfuld afrapportering, der havde medført, at EU krævede en tilbagebetaling på 3 millioner kroner. Min indsats var en stor succes – EU godkendte den og frafaldt kravet om tilbagebetaling af de 3 millioner kroner.

Dancing with Expressions: Q for Questionnaire (spørgeskema)

QUESTIONNAIRES

Efter alt vores hårde arbejde med at lave en perfekt hjemmeside, mangler vi bare at måle, om den så også virker efter hensigten. Til det formål skal vi bl.a. bruge questionnaires – eller på godt dansk: Spørgeskemaer. Skal vi foretage en kvalitativ eller en kvantitativ analyse? Det afhænger selvfølgelig af, hvad vi skal bruge den til.

Dancing with Expressions: R for Redaktion (editing)

REDAKTION

kan man jo ikke undgå at stifte bekendtskab med, når man arbejder med kommunikation – og heldigvis for det. Jeg har mange års erfaring med at redigere danske og engelske tekster til både web og tryk. Har også være med til at redigere bogen Dansk identitet set med brune øjne (Tidens Forlag, 2003), adskillige proceedings, årsberetninger og work plans.

Dancing with Expressions: S for SEO

SEO

– tidens store buzz word, når det handler om hjemmesider. Det er bestemt ikke for småbørn, men alle der har en hjemmeside, kan gøre livet meget nemmere for dem selv ved at efterleve en meget enkelt regel: Sørg for, at din hjemmeside har kvalitet. Har den det, skal ranking osv. nok komme helt af sig selv. Dermed ikke sagt, at man ikke kan sætte et kirsebær på toppen af kagen vha. SEO, men det er kun det – kirsebærret, prikken over i’et und so weiter – ikke fundamentet.

Dancing with Expressions: T for Tryk (Print)

TRYK

Det er bare så vidunderligt at få lov til at være en del af  hele processen fra idé til færdigt produkt. Ikke mindst når det gælder tryksager. Jeg har lavet min andel af trykmateriale i form af posters, flyers og brochurer, men jeg bliver stadig så glad og stolt, når et materiale bare sidder i skabet.

Dancing with Expressions: U for Uddannelse (Education)

UDDANNELSE

Cand. mag. i historie & engelsk med kommunikationsmæssig toning – fra RUC. Er nysgerrig og videbegærlig, så jeg har løbende efteruddannet mig – både inden for, i randområderne af og  uden for mit fag. Hvis du har lyst til at vide mere om dette, så kig forbi siden ‘The Road Taken’, hvor du kan læse mit CV.

Dancing with Expressions: V for Videnbegærlighed (Zest for Knowledge)

VIDEBEGÆRLIGHED

Jeg er hurtig til at sætte mig ind i nyt stof – godt hjulpet på vej af min store nysgerrighed og videbegærlighed.

Dancing with Expressions: W for WorldPress

WORDPRESS

– er et vidunderligt CMS med en brugervenlig brugerflade. Denne hjemmeside er lavet i WordPress. Hvis du har lyst til at se andre eksempler på de hjemmesider, jeg har kreeret i WordPress, så gå ind på siden ‘Hjemmesider’ under menupunktet ‘Shades of Perception’.

Dancing with Expressions: X for "Xtra"

XTRA

Bliver jeg behandlet med respekt, kan man altid regne med, at jeg er villig til at yde en “xtra” indsats, når det brænder på.

Dancing with Expressions: Y for YouTube

YOUTUBE

er jo intet mindre end fantanstisk. Du kan lave dine egne videoer og lægge dem ud på youtube, du kan sætte youtube videoer ind på din hjemmeside – det hele er gjort lidt enklere efter google har købt youtube.

Dancing with Expressions: Z for ZillaTube

ZILLATUBE

Nu kan du gratis få programmet ZILLATUBE, som du kan bruge til at downloade og konvertere dine youtube vidoer.

Dancing with Expressions: Æ for Æstetik

ÆSTETIK

betyder mere, end det nok burde for mig. Mine øjne bløder og min sjæl græder, når jeg skal se på grimme ting. Jeg bilder mig ind, at det er med til at gøre mig bedre til at skabe ting, der er smukke. Hvis man tror på astrologi, er dette lige efter bogen, da jeg er født i Tyrens tegn.

Dancing with Expressions: Ø for Ønskejob (Dream job)

ØNSKEJOB

Nogle gange bliver jeg spurgt om, hvad mit ønskejob er. Jeg har ikke svært ved at svare. Hvis jeg har frit valg på alle hylder, vil jeg have et arbejde, hvor jeg får lov til at bruge alle mine kvalifikationer og kompetencer. Jeg har medbestemmelse, jeg har gode og kompetente kolleger, en dygtig chef, gode arbejdstider, et godt forhold mellem arbejde og fritid og en høj løn. Nu er det jo yderst sjældent, at træerne vokser ind i himmelen, så hvis jeg skal vælge (og det skal man i den virkelige verden), så vil jeg altid vægte mine ønsker i denne rækkefølge: Gode kolleger, udfordrende arbejdsopgaver, løn.

Dancing with Expressions: Å for Åben (Open mindedness)

ÅBEN

Jeg er en temmelig åben og udadvendt person, der er glad for at arbejde sammen med kolleger i alle former og farver. Jeg har en veludviklet indlevelsesevne, tager gerne initiativ til nyttige forandringer, har en stærk analytisk sans og er meget struktureret. Og så er jeg rigtig god til at arbejde proaktivt og afslutte mine arbejdsopgaver kompetent og til tiden.